Spuitkurk

Liquid-Kurk spuitkurk is een akoestisch isolerend, dampopen, waterdicht en brandwerend multi-toepasbaar product dat bovendien sterke thermische eigenschappen heeft in alle toepassingen in de bouw en renovatie.

Spuitkurk van Liquid-Kurk wordt toegepast op baksteen, hout en metaal. Heeft een goede hechting op glas, keramische tegels, gipscement, beton, spaanplaat, asbest, OSB, polystyreen, enz. Voor het aanbrengen van onze spuitkurk is het niet nodig om de oppervlakte voor te strijken.

  • decoratie en isolatie van façades, binnen- en buitenwanden, muren en plafonds.
  • isolatie, waterdichtheid en geluidsisolatie van zolders en kelders.
  • waterdicht maken van daken en terrassen.
  • reductie van geluid, trillingen en resonantie van gebouwen.
  • roestwerende coating van metalen panelen, apparaten en machines, alsook van
    scheidingswanden in zee- en rivier schepen.
  • geluidsisolatie auto's en taxi's, decoratieve geluidsisolatie studio's en disco's.

Voordelen van spuitkurk gevelbekleding

De natuurlijke karakteristieke eigenschappen van kurk die over warmte en geluidsisolatie beschikt gecombineerd met hoogwaardige polymeren heeft als resultaat dat spuitkurk van Liquid-Kurk zeer bestand is tegen verschillende invloeden.

Deze spuitkurk gevelbekleding is waterdicht en dampopen, elastisch en UV-bestendig.

Jaar na jaar wordt kurk populairder. Natuurlijke, zeer hygiënisch, milieuvriendelijk materiaal bezorgt een onbeschrijflijk gevoel van comfort.

Schors van de kurkeik is een wonder van de natuur . Elke kubieke centimeter kurk bevat ongeveer 40 miljoen van de cellen gevuld met een gasvormige stof, die qua samenstelling gelijk is aan de schone berglucht. Moderne laboratoriumtests bevestigen alleen maar de genezende eigenschappen van die kurk die mensen intuïtief waarderen en al eeuwen gebruiken.

Kurk veroorzaakt geen allergieën en gaat ophoping van stof tegen. Verrassenderwijs wordt de kurk gebruikt bij de bouw van ruimtevaartuigen: het vermindert de mate van schadelijke elektromagnetische straling en radioactiviteit. Bovendien is de kurk een perfecte isolator, zeer licht materiaal, niet vatbaar voor druk of krimpingen.

Een onbetwistbare feit is ook dat kurk zeer effectief dient als geluidsisolatie.

Meer informatie vind je in onze brochures:
Oneindig veel toepassingen van spuitkurk

Bezoek onze leverancier: http://www.liquid-kurk.be/